Restematpakke Vask kjøleskapet og rydd ut diverse grønsak-, kjøt-. og fiskerestar. Bodil Fjellestad Eikrem lager ein digg matpakke av restane.
Krabbesandwich Hobbykokk Tommy Jensen deler sin oppskrift på «Krabbe à la Bass», en herlig røre som toppes med krabbekjøtt. Og skivene skal være skikkelig tykke.
Grillet kveite med hollandaise Christer Rødseth serverer grillet villkveite med hjertesalat, bakte tomater, salat av små sommergrønnsaker og hollandaisesaus i Sommeråpent.
Møsbrømlefse Møsbrømlefse er ekte «Sailten-kost». Det er dette alle fra Salten reiser hjem for å spise. Møsbrømlefsa er en stor, tynn lefse som smøres med en blanding av søt brunost, hvetemel, sukker og melk. Dessuten har man på seterrømme og smør før lefsa brettes sammen og stekes på takke.
Ceviche Nikkei Fisk som «koker» i sitrus er vanlig i Sør-Amerika. Kim Daniel Mikalsen serverer ceviche hvor det peruanske og japanske kjøkken blir godt blandet. Oppskriften på Ceviche Nikkei serveres med wasabimajones, avokadokrem, friterte risnudler, agurk og rettich.
Byggotto med skogsopp Når risottoen lages med byggryn i stedet for ris, blir det byggotto. Kokk Even Ramsvik lager byggotto med skogsopp.
Tronds herlige fisk- og skalldyrfest Trond Moi fyller skalldyrfatet med reker, krabbe, kongekrabbe og østers. Dessuten lager han ceviche av torsk, freser blåskjell, steker sjøkreps og råmarinerer laks. Av Siri Bjelland Berven
Råmarinert laks med sesamfrø og olivenolje Råmarinert laks med sesamfrø og ekstra god olivenolje er en del av Trond Mois store sjømatfest. Han har også soyasaus i oppskriften.
Gratinerte sjøkreps Sjøkreps gratineres i ovnen når Trond Moi inviterer til sjømatfest. Sjøkrepsene får følge av estragon, tomat og olivenolje i denne oppskriften.
Søtpotetpai Det er mange som elsker pommes frites av søtpoteter, men de egner seg også godt til søt mat. I denne paien kommer søtpoteten helt til sin rett, konsistensen blir saftig og lekker, og den søtlige smaken passer godt til krydderne.
Barbecue ribs med mac'n cheese Det er en sann fornøyelse å legge ribbe på grillen, og den er høyt elsket, særlig i USA. Brødrene Price serverer lekre barbecue ribs sammen med en annen amerikansk klassiker, macaroni and cheese.
Fish and chips I England har ethvert nabolag med respekt for seg selv en fish and chips-sjappe. Det har vi ikke her hjemme, så vi må lage vår egen fish and chips. Dette er brødrene Price sin versjon.
Brødpudding Gammelt brød kan bli til den deiligste dessert. Med egg, fløte, melk, vanilje og en tur i stekeovnen blir det brødpudding som du kan servere med iskrem, friske bær, syltetøy eller frukt.
Grillet asparges med parmesansaus Asparges er en favoritt på grillen. Gjør den ekstra luksuriøs med en kremet parmesansaus.
Escalivada Mettende og smakfulle grønnsaker som har fått en runde på grillen. Det gir ekstra god smak. Grønnsakene klarer seg godt på egen hånd med bare litt brød til. Denne spanske retten skal serveres kald, men er like god varm.