Hjemmelaget sitronsorbet med grønne blader

Sitronsorbé passer godt sammen med friske bær, kremdesserter og sjokoladekake.

Foto: Jacob Snedevig / DR

Frisk hjemme­laget sitron­sorbé

Sitronsorbé er noe av det friskeste og mest innbydende du kan servere til dessert om sommeren.

Slik gjør du

Skjær tynne strimler av det ytterste gule skallet på to av sitronene.

Kok opp en sukkerlake av vann og rørsukker og la sitronskallet trekke i laken til den avkjøles.

Smak laken til med sitronsaft. Det skal smake sterkt, men må ikke være for surt. Sil vekk skallet.

Kjør laken i en iskremmaskin og tilsett en spiseskje pisket eggehvite halvveis.

Frys ned sorbéen.

Sitronskallene kan kokes videre i litt sukkerlake til de nesten karamelliserer og serveres sammen med sorbéen.

Tips

Har du ikke ismaskin, kan du fryse sorbeten i en vid bolle. Rør godt i den hver halvtime til den er fryst. Da knuser du iskrystallene som danner seg under frysing, og sorbeten blir nesten like bra som i maskin.

Kilde: Brødrene Price i TV-serien «Munter mat»/DR