Karamelliskrem

Noen ganger kan det være godt å unne seg noe søtt og og avkjølende.

Foto: Paul Paiewonsky / Aschehoug

Karamelliskrem

Iskrem kombinert med karamell blir både søtt og godt. Her finner du oppskriften til Jan og Eyvind Hellstrøms gode karamelliskrem.

Slik gjør du

Lag en lys karamell ved å koke sukkeret med 2 ss vann.

Tilsett kremfløten forsiktig og i flere omganger i karamellen. Tilsett deretter melken.

Visp eggeplommer og sirup til eggedosis. Slå den varme karamellmelken over eggedosisen. Varm på nytt opp til ca. 80 grader under omrøring til den tykner. Sil massen over i en bolle og avkjøl den før den kjøres i iskremmaskinen.

Det kritiske punktet er karamellen. Blir den for mørk, blir smaken på iskremen bitter.

Tips

Kilde: Jan og Eyvind Hellstrøm i Sommeråpent 2011