Laster innhold, vennligst vent..

Ti tips til enkel og god turmat

Turen blir ekstra fin og motiverende med en god nistepakke i sekken, eller med noe spennende du kan tilberede på bålet. Her er ti tips til turmaten.

Vegansk kikertgryte med pinnebrød

Vegansk kikertgryte med pinnebrød.

Foto: Richard Nystad

Matmuffins

Lise Finckenhagen introduserer oss for matmuffins. Den er laget på grovt mel og er fylt med skinke, ost, paprika og vårløk. De passer perfekt til matpakken når du skal ut på tur, eller til lunsj.

Slik holder du turmaten varm

Det smaker ekstra godt med varm mat på tur. Lars Erik Vesterdal varmer sandwichene i ovnen hjemme, og pakker dem inn på en spesiell måte slik at de er varme til de skal spises noen timer senere.

En sikker vinner

Pastasalaten går aldri av moten. Kanskje fordi den er kjapp og enkel å lage. Disk opp med den varianten du liker best, og ha den i en matboks. Denne varianten inneholder pastaskruer, skinke, purre, eple, ananas og syrlig dressing.

Nistemat i en rull

Mat som kan spises med én hånd kan være praktisk både på tur og i selskapslivet. Lise Finckenhagen har oppskriften på lekre wraps med spekeskinke, avokado og jordbær.

Fersk omelett ute

Det er ikke så vanskelig å tilberede en rykende fersk omelett på tur, men du gjør lurt i å tilberede omelettmiksen på forhånd. Hell den i en tom kartong, og stek den på bålet med ønsket tilbehør.

Ferskt brød hver dag

Små brød stekt i panne kaller Inge Johnsen for klappekaker. Han lager en stor deig og setter den kaldt. Så tar han fram litt deig om gangen, som får romtemperatur, før han steker klappekakene på bålet. På den måten har han ferskt brød hver dag.

Vegansk turmat

Dette er en såkalt one-pot. Alt kokes i en bålpanne eller kasserolle på bålet eller på komfyren. Richard Nystad er inspirert av kikertgrytene du finner i Marokko. Som tilbehør serverer han pinnebrød.

Luksusmat på tur

Trond Andresen har rådyrkjøtt med i sekken når han er på sopptur. Kjøttet varmes i aluminiumsfolie og serveres med masse kremet sopp.

Fisk i aluminiumsfolie

Denne retten tar bare 15 minutter å steke. Damp torsken på en seng av rotgrønnsaker, og nyt maten utendørs.

Til dessert

Etter et godt måltid i det fri er det alltid godt å avslutte med noe søtt. Det kan du gjøre på en enkel måte, ved å lage grillet sprø tortilla med banan og sjokolade. En annen lekker dessert er å grille banan fylt med sjokolade og nøtter på bålet. Det anbefales!