Pastasalat

Pastasalat med skinke, eple og ananasbiter.

Foto: Siri Bjelland Berven / NRK

Enkel pastasalat

Pastasalat med skinke, purre, eple, ananas og frisk, syrlig dressing. Med brød eller ferske rundstykker til blir salaten et godt måltid. Raskere middag får du nesten ikke.

Slik gjør du

Kok pastaskruene etter anvisning på pakken. Avkjøl pastaen under rennende, kaldt vann.

Rør sammen rømme, remulade, sitronsaft og pepper.

Eple, purreløk og skinke kuttes i biter og blandes i dressingen. Du kan også ha i en boks mais eller en liten boks ananas – eller begge deler.

Bland pastaen sammen med de øvrige ingrediensene. Sett bollen med salat i kjøleskapet i minst en halv time før servering.

Tips

Server gjerne med brød eller rundstykker. Du kan bytte ut skinke og eple med middagspølse og paprika – eller noe annet du liker.

Oppskriften var med i NRK Rogalands konkurranse om den gladeste sommermaten i 2002. Bente Hungnes drysser Knorr grønnsakkrydder (grønn boks) over til slutt.

Kilde: Bente Hungnes