Slik gjør du
Legg smør på aluminiumsfolien, legg rådyrkjøttet på og gni inn med salt og pepper. Legg kvister med timian rundt kjøttet og pakk godt inn i folie.
Legg «matpakka» i glørne på låret, snu etter cirka 10 minutter og stek videre i 10 minutter til. Tiden avhenger av varmen på bålet og størrelsen på kjøttstykket. Kjenn litt på kjøttet underveis, så det ikke blir overstekt.
Skjær kjøttet i skiver og server.
Kremet skogsopp
Sett stekepanna på bålet og legg i smør. Skjær løken i skiver. Når det begynner å frese, tilsett løk og selleri. La dette frese i 1 minutt.
Tilsett renset sopp. La det koke til alt vannet i soppen er kokt vekk og det begynner å steke igjen. Tilsett fløte og tyttebær. La det hele småkoke til fløten begynner å tykne. Krydre med salt og pepper, rør inn rømme og server til rådyret.
Tips
- Rist pepper i tørr panne på middels varme i 3 minutter, avkjøl og knus i morter. Da får du en søt og rund og god peppersmak på kjøttet.
- Har du med noen forkokte små poteter, kan disse koke med når du lager den kremete skogsoppen, da blir de varme nok når fløten er kokt inn.
- Les mer om soppturen med Trond Andresen og Arnt Harald Stange.