Rådyr på bål med kremet skogsopp

Mat på tur: Rådyrkjøtt i skiver med kremet skogsopp.

Foto: Thor Olav Moen / NRK

Rådyrlår på bål med kremet skogsopp

Trond Andresen har rådyrkjøtt med i sekken når han er på sopptur. Kjøttet varmes i aluminiumsfolie og serveres med masse kremet sopp.

Slik gjør du

Legg smør på aluminiumsfolien, legg rådyrkjøttet på og gni inn med salt og pepper. Legg kvister med timian rundt kjøttet og pakk godt inn i folie.
Legg «matpakka» i glørne på låret, snu etter cirka 10 minutter og stek videre i 10 minutter til. Tiden avhenger av varmen på bålet og størrelsen på kjøttstykket. Kjenn litt på kjøttet underveis, så det ikke blir overstekt.
Skjær kjøttet i skiver og server.

Kremet skogsopp

Sett stekepanna på bålet og legg i smør. Skjær løken i skiver. Når det begynner å frese, tilsett løk og selleri. La dette frese i 1 minutt.

Tilsett renset sopp. La det koke til alt vannet i soppen er kokt vekk og det begynner å steke igjen. Tilsett fløte og tyttebær. La det hele småkoke til fløten begynner å tykne. Krydre med salt og pepper, rør inn rømme og server til rådyret.

Tips

  • Rist pepper i tørr panne på middels varme i 3 minutter, avkjøl og knus i morter. Da får du en søt og rund og god peppersmak på kjøttet.
  • Har du med noen forkokte små poteter, kan disse koke med når du lager den kremete skogsoppen, da blir de varme nok når fløten er kokt inn.
  • Les mer om soppturen med Trond Andresen og Arnt Harald Stange.

Kilde: Trond Andresen