Ostekake med blåbær

Rachel Allens ostekake med blåbær.

Foto: Fra TV-serien «Duften av nybakt»

Stekt ostekake med blåbær

Denne fantastiske ostekaken er like god med andre bær eller frukt. Bruk sesongens frukt eller bær eller det du tilfeldigvis har i fryseren.

Slik gjør du

Stekes i rund springform, 24 cm.

Forvarm ovnen til 180 °C.
Smør sidene og bunnen av kakeformen.

Ha kjeksen i en food prosessor og mal dem godt. Eller legg dem i en plastpose og knus dem med kjevle. Bland den knuste kjeksen med smeltet smør og trykk den ned i bunnen av formen slik at den blir fin og jevn. Legg blåbær på kjeksbunnen og sett det i kjøleskapet mens du lager fyllet.

Pisk kremost, sukker, vaniljeekstrakt og egg sammen i en stor bolle til den blir glatt og kremet. Hell fyllet over blåbærene og stek kaken i ovnen i 40 minutter eller til den er bare litt gyllen. Når du rister på formen skal den så vidt røre på seg.

Avkjøl i formen i ca. 10 minutter. Skjær langs kanten og løsne ostekaken forsiktig. Ha den på et kakefat, pynt med blåbær og et dryss med melis. Ostekaken er best servert i romtemperatur.

Tips

Du kan eksperimentere med alle slags tørre, søte kjeks eller cookies til bunnen, bare knus dem på samme måten som med Digestive-kjeksene. Prøv med sjokoladekjeks i bunnen og hopp over blåbærene.

Vil du lage noe annet av blåbær? Prøv Lise Finckenhagens oppskrift på blåbærpai.

Kilde: Duften av nybakt / Orig. tittel: Rachel Allen: Bake!