Ostekake med jordbær

Ostekaken er pyntet med gelélokk, friske bær, blomster og pistasjnøtter.

Foto: Marit Hegle

Ostekake med jordbær

Ostekake som du ikke trenger stekeovn for å lage. Ostekremen er laget med jordbærgelé og skal stå kaldt for å stivne. Gled deg til den myke, luftige konsistensen og den nydelige smaken av jordbær.

Slik gjør du

Bunn

Knus kjeksen til den er helt pulverisert. Du kan bruke en hurtigmikser, eller du kan legge kjeksene i en tykk plastpose, presse ut all luften og rulle over med et kjevle. Smelt smør og bland det godt sammen med kjeksen.

Bruk en rund kakeform på 25 centimeter i diameter. Kle gjerne innsiden av kakeformen med bakepapir eller blank plaststrips, dette gjør det lettere å fjerne formen og gir et jevnere resultat. Klipp til bakepapir i lik størrelse som bunnen av kakeformen og legg papiret ned i formen.

Press kjeksblandingen godt ned i bunnen av kakeformen. Prøv å få bunnen så jevn som mulig. Sett formen i kjøleskap mens du lager ostekremen.

Ostekrem

Lag jordbærgelé etter anvisning på pakken, men benytt bare 3,5 desiliter vann. Avkjøl geléen til romtemperatur.

Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker til du har en jevn glatt røre. I en annen bolle pisker du bløt krem av kremfløten.

Del jordbær i to og legg dem rundt ytterkanten på kjeksbunnen, med snittflaten ut mot veggen i kakeformen.

Mens du pisker heller du geléen over i osterøren i en tynn stråle. Rør til alt er jevnt fordelt. Vend til slutt forsiktig inn den piskede kremfløten med en slikkepott. Fordel ostekremen over i kakeformen. Plasser kaken i kjøleskap i minst en time, slik at den får stivnet.

Pynt

Lag jordbærgelé etter anvisning på pakken, men du skal bare bruke ½ pakke med pulver og 2 desiliter vann. Alternativt kan du lage gelé av hele pakken og 4 dl vann, men da må du måle opp slik at du kun benytter halve mengden av den ferdige geléen når du skal helle den over kaken.

Når geléen er helt romtemperert heller du den svært forsiktig over kaken. Jeg bruker å la geléen treffe en liten teskje før den treffer kaken, så det ikke blir en hard stråle som kan ødelegge ostekremen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i minst et par timer.

Før servering pynter du kaken med jordbær som er delt i to. Du kan gjerne legge til noen flere friske røde bær, som f.eks. bringebær, kirsebær eller rips hvis du har det. Noen hakkede pistasjnøtter, urteblader eller friske spiselige blomster fra hagen gir kaken det lille ekstra.

Kilde: Marit Hegle