Ostekake med julebrunost Programleder Adelina Ibishi i P3morgen ble overrasket med en julete ostekake på bursdagen. I oppskriften fra vaktsjef Sofie Johansen er det pepperkaker, julebrunost og julebrus.
Ostekaker som smeltar på tunga Kakebordet er ikkje komplett utan ei ostekake. Den kan lagast på fleire måtar, og vi har valt ut sju ulike. Det er berre å velje! Av Siri Bjelland Berven
Ostekake med jordbær Ostekake som du ikke trenger stekeovn for å lage. Ostekremen er laget med jordbærgelé og skal stå kaldt for å stivne. Gled deg til den myke, luftige konsistensen og den nydelige smaken av jordbær.
Ostekake med pepperkakebunn og klementingelé Marit Hegles ostekake har smaker som minner om jul. Kaken er et godt alternativ til dessert.
Kremet ostekake Denne ostekaken er en kombinasjon av bløtkake og ostekake, og gir deg det beste fra to verdener.
Ostekake med blåbær og sitron Lag på lag med gode smaker utgjør en frisk ostekake. Den starter med en kjeksbunn toppet med tre utsøkte ostekremlag, med smak av blåbær og sitron.
Bringebærostekake Tre lag bringebærgelé, tre lag bringebærostemasse, friske bringebær, marengs og spiselige blomster er plassert på en bunn av havrekjeks i ostekaken fra Marit Hegle.
Ostekake med røykeost Når brødrene Price har lært å lage røykeost bruker de osten i sin egen oppfinnelse: Ostekake med røykeost. Dette er en osterett, ikke en dessert.
Ostekake i porsjonsform Amerikansk cheesecake laget som dessert i hver sin sylinderform. Mette Blomsterberg lager små ostekaker med kjeksbunn, ostekrem og kirsebærgelé.
Panang curry med svin Panang er en storfavoritt i Thailand. I en kald årstid er det lite som gir mer sol og varme enn denne bollen med curry fra Østen. Oppskriften er med svin, men den er like god med kylling.
«When life gives you lemons» ... Dei beste sitronane i verda kjem frå Italia, og i januar er Amalfi-sitronane på sitt beste. Det må vi utnytte. Når livet gir deg sitronar, lag limonade – eller kake, kjeks, is, pai eller middag. Av Ingvill Bjorland
Ostebriks Ostebriksene er perfekt tilbehør til supper eller gryteretter. Men de kan like gjerne spises som de er eller fylles med godt pålegg. Lag opp og ha i frysen. Du vet aldri når du får besøk.
Kremet pasta med laks Laksen bakes i ovnen, mens du koker pasta og ordner sausen. Snart har du en god middag med pasta og laks etter Lise Finckenhagens oppskrift.
Ovnsbakte grønnsaker med granateple og mynte Grønnsaker smaker enda bedre når de bakes i ovnen. Velger du i tillegg grønnsaker med sterke farger, ser det lekkert ut når du serverer dem.
Smørbrød: Solen skinner på Jacobsen Lise Finckenhagen er inspirert av det danske smørbrødet «Sol over Gudhjem», som er en bornholmsk spesialitet med røykt sild og eggeplomme. Hun har laget sin egen variant og kaller den «Solen skinner på Jacobsen».