Ostekake med julebrunost

Juleostekaken er laget med inspirasjon fra nrk.no/mat og godt.no

Foto: P3morgen / NRK

Ostekake med julebrunost

Programleder Adelina Ibishi i P3morgen ble overrasket med en julete ostekake på bursdagen. I oppskriften fra vaktsjef Sofie Johansen er det pepperkaker, julebrunost og julebrus.

Slik gjør du

Pepperkakebunn

Knus pepperkakene og kjeksen i en miksmaster eller i en pose med kjevle. Smelt smøret og bland inn sammen med krydderet.

Press blandingen i en springform på 22–24 centimeter, det er lurt å legge bakepapir i bunn.

Ostefyll

Legg gelatinplatene i kaldt vann i cirka fem minutter.
Smelt hvit sjokolade og julebrunost i vannbad.
Bland sukker og appelsinskall godt med fingrene.

Varm opp appelsinsaften til den bobler litt, ta kjelen av plata. Klem vannet av gelatinplatene og ha dem i den varme appelsinsaften.

Visp sammen kremost, sukker og appelsinskall. Tilsett gelatin- og appelsinblandingen og den smelta sjokoladen. Bland godt.

Pisk krem og vend den forsiktig inn i røren. Hell over kjeksbunnen og la den stå i kjøleskapet i noen timer til den har stivnet., cirka 2 timer.

Julebruslokk

Legg gelatinplatene i kaldt vann i cirka 5 minutter.
Varm opp julebrus sammen med sukker til det ryker. Klem av vannet på gelatinplatene, ta brusen av varmen og rør inn gelatinen.

Hell opp blandingen over i for eksempel et litermål og la den kjøle seg ned før du heller den forsiktig over kaken. Viktig at ostefyllet har stivnet før du heller over.

La kaken stå i kjøleskapet til dagen etter så alt får stivnet helt.

Servering

Knus pepperkaker og rasp julebrunost, strø det på midten av den ferdige kaken.

Tips

Gratulerer med dagen til Adelina Ibishi 💖 Vi i P3morgen feirer med å finne opp en ny bursdagskake 🎂 Kudos til vaktsjef Sofie Johansen som bakte! Sendt på P3morgen 30.11.2021
Oppskrift på julebrunost-ostekake
Pepperkakebunn (inspirert fra NRK mat)
50 g søte havrekjeks
200 g billige pepperkaker
1 ts kanel
80 g smør
½ ts kardemomme
Ostefyll (Inspirert fra godt.no)
1 dl appelsinjuice, ferskpresset
2 ss appelsinskall, finrevet
400 g kremost
70 g sukker
2 dl fløte
5 plater gelatin
150 g hvit sjokolade
50g revet julebrunost
1 ts kardemomme
Julebrus-lokk
5 dl julebrus med sukker
6 gelatinplater
3 ts sukker
BUNN
Knus kjeksene og pepperkakene i en miksmaster eller i en pose med kjevle. Smelt smøret og bland inn.
Press blandingen i en springform på 22-24 centimeter, lurt å legge bakepapir i bunn
Ostefyll
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca fem minutter. Mens de godgjør seg, kan du smelte hvit sjokolade og julebrunost i vannbad. 
Bland sukker og appelsinskall godt med fingrene. Varm opp appelsinsaften til bobler litt, ta kjelen av plata og ta oppi gelatinplatene. Klem av vannet først.
Visp sammen kremost og sukkerblandingen, tilsett gelatin- og appelsinblandingen og den smelta sjokoladen. Bland godt.
Pisk krem og vend den forsiktig inn i røren. Hell over kjeksbunnen og la den stå i kjøleskapet i noen timer (ca 2) til den har stivnet.
Julebrus-lokk
Legg 6 gelatinplater i kaldt vann i ca 5 minutter. Varm opp 5dl julebrus sammen med sukker til det ryker, klem av vannet på gelatinplatene, ta brusen av varmen og rør inn gelatinplatene.
Hell opp i for eksempel et desilitermål og la det kjøle seg ned litt før du heller det forsiktig over kaken. Viktig at ostefyllet har stivnet før du heller over.
La det stå i kjøleskapet til dagen etter så alt for stivnet helt.
Knus pepperkaker og rasp julebrunost, strø det på midten av den ferdige kaken og server!

Gratulerer med dagen til Adelina Ibishi 💖 Vi i P3morgen feirer med å finne opp en ny bursdagskake 🎂 Kudos til vaktsjef Sofie Johansen som bakte! Sendt på P3morgen 30.11.2021 Oppskrift på julebrunost-ostekake Pepperkakebunn (inspirert fra NRK mat) 50 g søte havrekjeks 200 g billige pepperkaker 1 ts kanel 80 g smør ½ ts kardemomme Ostefyll (Inspirert fra godt.no) 1 dl appelsinjuice, ferskpresset 2 ss appelsinskall, finrevet 400 g kremost 70 g sukker 2 dl fløte 5 plater gelatin 150 g hvit sjokolade 50g revet julebrunost 1 ts kardemomme Julebrus-lokk 5 dl julebrus med sukker 6 gelatinplater 3 ts sukker BUNN Knus kjeksene og pepperkakene i en miksmaster eller i en pose med kjevle. Smelt smøret og bland inn. Press blandingen i en springform på 22-24 centimeter, lurt å legge bakepapir i bunn Ostefyll Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca fem minutter. Mens de godgjør seg, kan du smelte hvit sjokolade og julebrunost i vannbad. Bland sukker og appelsinskall godt med fingrene. Varm opp appelsinsaften til bobler litt, ta kjelen av plata og ta oppi gelatinplatene. Klem av vannet først. Visp sammen kremost og sukkerblandingen, tilsett gelatin- og appelsinblandingen og den smelta sjokoladen. Bland godt. Pisk krem og vend den forsiktig inn i røren. Hell over kjeksbunnen og la den stå i kjøleskapet i noen timer (ca 2) til den har stivnet. Julebrus-lokk Legg 6 gelatinplater i kaldt vann i ca 5 minutter. Varm opp 5dl julebrus sammen med sukker til det ryker, klem av vannet på gelatinplatene, ta brusen av varmen og rør inn gelatinplatene. Hell opp i for eksempel et desilitermål og la det kjøle seg ned litt før du heller det forsiktig over kaken. Viktig at ostefyllet har stivnet før du heller over. La det stå i kjøleskapet til dagen etter så alt for stivnet helt. Knus pepperkaker og rasp julebrunost, strø det på midten av den ferdige kaken og server!

Kilde: Sofie Johansen i NRK P3 med inspirasjon fra nrk.no/mat og godt.no