Luksusskolebrød

Skolebrød eller skoleboller med mye godt fyll.

Foto: Marit Hegle

Luksusskolebrød

Disse skolebrødene er ekstra store og har mer av alt det gode. Du kan benytte enten hjemmelaget eller ferdigkjøpt vaniljekrem.

Slik gjør du

Kutt opp smøret i små terninger og legg dem utover på en tallerken slik at de blir romtemperert. Bland cirka halvparten av melet med bakepulver, kardemomme og salt i en bolle.

Varm opp melken til den er cirka 37 grader og rør inn sukkeret. Smuldre gjæren i melken og rør til alt er oppløst. Bland melken inn i melblandingen og elt godt. Tilsett litt og litt av resten av melet til deigen så vidt slipper kanten. Det skal bli en myk deig som ikke er klissete, men ikke bruk mer mel enn nødvendig. Elt videre i minst 10 minutter, gjerne 15. Bruk helst en kjøkkenmaskin.

Tilsett smøret gradvis i deigen og elt videre i 6–7 minutter til du har en fin og jevn deig. Tilsett mer mel hvis deigen blir for klissete. Ønsket konsistens er at den klistrer seg bitte litt til fingrene.

Hev til dobbel størrelse på et lunt sted. Når deigen er ferdig hevet deler du den i 10-15 like emner, avhengig av hvor store skolebrød du vil ha. Trill avlange boller og klem dem litt flate. De skal etterheves under plastfolie i cirka 30 minutter. Sett stekeovnen på 220 grader. Lag en fordypning på langs i hver bolle og fordel godt med vaniljekrem i fordypningen. Bruk gjerne en sprøytepose med en stor rund tupp til å fordele kremen.

Stek bollene midt i ovnen i cirka 12 minutter til de er pent gylne. Avkjøl på rist.

Bland sammen melis og vann til du får en tykk glasur og fordel over de avkjølte bollene, utenom vaniljekremen. Dypp bollene i en flat skål med kokosmasse slik at all glasuren blir dekket med kokos.

Kilde: Marit Hegle