Røkte reker med mangosalat, avokadosalat og aioli

Røkte reker får følge av mangosalat, avokadosalat og aioli.

Foto: Vegard Stana / NRK

Røkte reker

Sverre Sætre har en alternativ måte å servere rekene på. Han får fin røyksmak på rekene. De skal som vanlig spises med loff.

Slik gjør du

Legg rekene i en form og sett dem i en grill med lokk.
Grillen skal ikke være varm, men fungere som en røykboks.

Ha røykspon i en liten kjele med einer og varm den på platen til den blir varm. Tenn på sponen slik at den brenner godt.
Sett lokk på kjelen slik at varmen kveles.

Sett kjelen i grillen og sett på lokket på grillen.
La rekene stå i ca 20 min til det har sluttet å ryke.

Tips

Oppskrifter:

| |

Se også: Sommermat fra Sommeråpent

Kilde: Sverre Sætre i Sommeråpent 2009