Rørt tartar med ekte kaviar Dette er mat til den store festen. James Price bruker ekte kaviar til rørt tartar. Heldigvis har han forslag til litt rimeligere rogn også.
Bakt torsk med østers, jordskokk og rødbetgelé James Price serverer en nytolking av torsk til nyttårsfesten med bakte østers, jordskokkpuré, rødbetgelé og gremolata.
Julesirup En smakfull og krydret julesirup kan brukes i gløgg, som saus til desserten eller til å sette julesmak på musserende vin.
Friterte sjøkreps med kryddermajones Disse friterte og sprø sjøkrepsene er gode som snacks eller lekre som forrett. Dypper du dem i krydderurtemajones, blir det ekstra godt.
Nyttårsbomber En vakker og overdådig dessert, for eksempel til nyttårsmiddagen. Du imponerer fort med nyttårsbomber med valnøttbunn, karamell- og karriparfait, nøttekrokan og marengs.
Risalamande Danskene kaller det risalamande og har hakkede mandler i riskremen. Mette Blomsterberg har oppskriften på denne luksusutgaven med kirsebærprikker i glassene og sukkerball på toppen.
Krabbesalat på salte lakriskjeks Krabbesalat på lakriskjeks serveres som en delikat forrett eller en liten matbit. Krabbesalaten lages med kongekrabbe.
Svinestek i sous vide Svor og stek tilberedes hver for seg når James Price lager svinestek i vakuum. Sous vide sikrer at steken blir stekt likt helt gjennom og at all saft og kraft bevares. Svoren stekes sprø og gyllen i ovnen. Til sammen får man det saftigste, møreste kjøttet med sprø svor. Dette tar lang tid, men resultatet gjør at det er verdt det.
Klassisk svinekam Svinekam er en dansk favoritt, også i det kongelige danske kjøkken. Den serveres med brun saus, poteter og hjemmelaget rødkål.
Smørbrød: Solen skinner på Jacobsen Lise Finckenhagen er inspirert av det danske smørbrødet «Sol over Gudhjem», som er en bornholmsk spesialitet med røykt sild og eggeplomme. Hun har laget sin egen variant og kaller den «Solen skinner på Jacobsen».
Luksusskolebrød Disse skolebrødene er ekstra store og har mer av alt det gode. Du kan benytte enten hjemmelaget eller ferdigkjøpt vaniljekrem.
Potetmos med brokkoli og mandeldryss Lag en vri på potetmosen ved å mose poteter og brokkoli sammen. I tillegg til at det er sunt, får du en lekker farge på tilbehøret.
Stekt ris med kylling Stekt ris er veldig populært i store deler av Asia. Det er kjapt å lage, og passer til både lunsj og middag. Her får du saftig kylling, fargerikt tilbehør og de gode smakene er enkle å like for både store og små.
Lynstekt biff med brokkoli, vårløk, pepper og hvitløk Tynne biffstrimler, brokkoli, vårløk og asiatiske sauser er Lise Finckenhagens gode middagsforslag.
Eplemuffins med vaniljekrem Eplekake i porsjonsformer. Lise Finckenhagens eplemuffins toppet med vaniljekrem.