Rørt tartar med ekte kaviar Dette er mat til den store festen. James Price bruker ekte kaviar til rørt tartar. Heldigvis har han forslag til litt rimeligere rogn også.
Bakt torsk med østers, jordskokk og rødbetgelé James Price serverer en nytolking av torsk til nyttårsfesten med bakte østers, jordskokkpuré, rødbetgelé og gremolata.
Julesirup En smakfull og krydret julesirup kan brukes i gløgg, som saus til desserten eller til å sette julesmak på musserende vin.
Friterte sjøkreps med kryddermajones Disse friterte og sprø sjøkrepsene er gode som snacks eller lekre som forrett. Dypper du dem i krydderurtemajones, blir det ekstra godt.
Nyttårsbomber En vakker og overdådig dessert, for eksempel til nyttårsmiddagen. Du imponerer fort med nyttårsbomber med valnøttbunn, karamell- og karriparfait, nøttekrokan og marengs.
Risalamande Danskene kaller det risalamande og har hakkede mandler i riskremen. Mette Blomsterberg har oppskriften på denne luksusutgaven med kirsebærprikker i glassene og sukkerball på toppen.
Krabbesalat på salte lakriskjeks Krabbesalat på lakriskjeks serveres som en delikat forrett eller en liten matbit. Krabbesalaten lages med kongekrabbe.
Svinestek i sous vide Svor og stek tilberedes hver for seg når James Price lager svinestek i vakuum. Sous vide sikrer at steken blir stekt likt helt gjennom og at all saft og kraft bevares. Svoren stekes sprø og gyllen i ovnen. Til sammen får man det saftigste, møreste kjøttet med sprø svor. Dette tar lang tid, men resultatet gjør at det er verdt det.
Klassisk svinekam Svinekam er en dansk favoritt, også i det kongelige danske kjøkken. Den serveres med brun saus, poteter og hjemmelaget rødkål.
Sukkerkringler Saftige og lubne kringler penslet med smør og dyppet i sukker. Kanskje ikke så rart at dette er barnas favoritt?
Marsipan, marsipan og marsipan Lise Finckenhagen lager tre sorter marsipan. Den helt enkle, den med pekannøtter og den uten sukker og melis.
Turboller i to versjoner: salte og søte Man skal gjøre det enkelt, mener kokk Torill Aardal Sonensen ved Josephines kafé. Hun smeller sammen en focacciadeig og kjøper fyllet ferdig. Da får hun kort tid på kjøkkenet og mest mulig tid ute i sola.
Helstekt laks med rosépepper, løksalat og rotfruktmos – Laks er en av mine favorittråvarer. Den er god, lett å tilberede, og inneholder massevis av gode fettsyrer, spesielt omega 3, sier Sara Begner. Her serverer hun laksen stekt i ildfast form og med masse løk ved siden av.
Pinnebrød Pinnebrød er en enkel måte å lage mat på tur. Barna kan være med å finne pinner, de kan være med å surre deigen og de kan holde pinnen over bålet eller grillen.
Taco med kikerter og grønsaker Nordmenn går tur heile året, men du kan òg laga maten ute. For kokk Julie Kristin Folke-Olsen er matlaginga ein viktig del av turen.