Laster innhold, vennligst vent..
Svinestek i sous vide

Svinestek som har ligget i vakuum i vann i 59 grader i mer enn seks timer.

Foto: Fra TV-serien Jul i det kongelige kobberkjøkken / DR

Svinestek i sous vide

Svor og stek tilberedes hver for seg når James Price lager svinestek i vakuum. Sous vide sikrer at steken blir stekt likt helt gjennom og at all saft og kraft bevares. Svoren stekes sprø og gyllen i ovnen. Til sammen får man det saftigste, møreste kjøttet med sprø svor. Dette tar lang tid, men resultatet gjør at det er verdt det.

Slik gjør du

Skjær svor og fett av svinesteken. Krydre steken med salt og pepper og ha den i en vakuumpose sammen med laurbærblad og litt smør. Vakuumer steken og sett den i vannbad på 59 grader i 6 1/2 time.

Ta steken ut av posen og brun den i en panne. La den stå tildekket i 15 minutter før den skjæres opp. Sjyen som har samlet seg i posen tilsettes i sausen.

Svoren fra steken, kanskje også supplert med ekstra svor fra slakteren, skjæres i strimler og kokes i saltet vann i 20 minutter. Ta bitene opp og la dem dryppe av. Legg svoren i en langpanne. Strimlene skal helst ikke ligge over hverandre, men legges fint utover.

Stek svoren i ovnen i cirka 30–35 minutter ved 200 grader (alminnelig ovn) til de er gylne og sprø. Hell smeltet fett av pannen underveis.

La svoren dryppe av på kjøkkenpapir og dryss lett med salt, eventuelt blandet med knuste laurbærblader og nellik.

Svoren holder seg sprø i flere dager hvis den oppbevares i en lufttett beholder. Svoren kan varmes opp i en lunken ovn rett før servering.

Kilde: James Price i Jul i det kongelige kobberkjøkken/DR