Friterte sjøkreps

Friterte sjøkreps er en herlig forrett for eksempel til nyttårsfeiringen. Server gjerne med et glass musserende vin.

Foto: FRA NYTTÅR I DET KONGELIGE KOBBERKJØKKEN / DR

Friterte sjøkreps med kryddermajones

Disse friterte og sprø sjøkrepsene er gode som snacks eller lekre som forrett. Dypper du dem i krydderurtemajones, blir det ekstra godt.

Slik gjør du

Frityrrøre

Mel, salt, smeltet smør, øl, vann og konjakk røres sammen. La hvile i kjøleskap omtrent 1 time. Pisk deretter eggehvitene og vend dem inn i røren.

Sett sjøkrepsene på små trespyd. Dypp dem i frityrrøren og friter dem i varm olje til de er gylne. La de dryppe av på et fettsugende papir. Server dem straks sammen med kryddermajones.

Kryddermajones

Hakk cornichoner, kapers, kjørvel, purreløk og chili. Bland alle ingrediensene med majones og smak til med salt og pepper. Virker majonesen for tykk, kan du ha i litt yoghurt naturell.

Tips

Hvis du har lyst til å gjøre noe spesielt når du serverer, kan du dekke en oasis med frisk tang. Deretter stikker du spydene med de friterte sjøkrepsene nedi.

Kilde: Oppskrift fra James Price i TV-programmet Nyttår i det kongelige kobberkjøkken/DR