Rørt tartar med ekte kaviar

Rørt tartar med ekte kaviar og vaktelegg serveres med sitronmajones, bitte små salatblader og tynne rugbrødskiver.

Foto: Fra Nyttår i det kongelige kobberkjøkken / DR

Rørt tartar med ekte kaviar

Dette er mat til den store festen. James Price bruker ekte kaviar til rørt tartar. Heldigvis har han forslag til litt rimeligere rogn også.

Slik gjør du

Det blir best hvis man hakker tartaren så tett opp til serveringen som mulig. Hvis man kjøper kjøttet ferdig hakket er det i hvert fall best å vente med å røre tartaren med de resterende ingrediensene til siste øyeblikk.

Hvis man bruker marg, så skal den posjeres i saltet vann, avkjøles og hakkes fint før den blandes i tartaren.

Rugbrødet skjæres helt tynt, gjerne på maskin. Stek skivene sprø i olivenolje. La dem dryppe av på kjøkkenpapir, og dryss på litt salt.

Fordel den rørte tartaren i små serveringsringer som er satt på tallerkener. Press den ned og glatt den pent ut. Fordel kaviaren på toppen i et ganske tynt lag. Fjern forsiktig ringene, og plasser små vakteleggeplommer på midten.

Rør alt sammen til sitronmajonesen, og ha den i en sprøytepose. Pynt tallerkenene med små topper av sitronmajones og mikrosalat. Legg ved de papirtynne, sprø rugbrødskivene.

Tips

Hvis ekte kaviar blir for dyrt kan man erstatte den med lakse- eller ørretrogn. Men ikke bruk den kunstig fargede svarte kaviaren, den smaker stort sett bare bittert.

Vær ekstra oppmerksom når du lager mat med rått kjøtt: Slik tilbereder du tartar

Flere oppskrifter på tartar fra brødrene Price:

Kilde: James Price i TV-programmet Nyttår i det kongelige kobberkjøkken/DR