Slik gjør du
Det blir best hvis man hakker tartaren så tett opp til serveringen som mulig. Hvis man kjøper kjøttet ferdig hakket er det i hvert fall best å vente med å røre tartaren med de resterende ingrediensene til siste øyeblikk.
Hvis man bruker marg, så skal den posjeres i saltet vann, avkjøles og hakkes fint før den blandes i tartaren.
Rugbrødet skjæres helt tynt, gjerne på maskin. Stek skivene sprø i olivenolje. La dem dryppe av på kjøkkenpapir, og dryss på litt salt.
Fordel den rørte tartaren i små serveringsringer som er satt på tallerkener. Press den ned og glatt den pent ut. Fordel kaviaren på toppen i et ganske tynt lag. Fjern forsiktig ringene, og plasser små vakteleggeplommer på midten.
Rør alt sammen til sitronmajonesen, og ha den i en sprøytepose. Pynt tallerkenene med små topper av sitronmajones og mikrosalat. Legg ved de papirtynne, sprø rugbrødskivene.
Tips
Hvis ekte kaviar blir for dyrt kan man erstatte den med lakse- eller ørretrogn. Men ikke bruk den kunstig fargede svarte kaviaren, den smaker stort sett bare bittert.
Vær ekstra oppmerksom når du lager mat med rått kjøtt:
Flere oppskrifter på tartar fra brødrene Price: