Nougatsmåkaker

Nougatsmåkaker med et lett dryss av melis.

Foto: Fra tv-serien Det søte liv / DR

Nougatsmåkaker

Det er smaken av hasselnøtter som kjennetegner disse sprø kakene med vidunderlig nougatfyll og et dryss av melis. Melisen minner Mette Blomsterberg om årets første snø.

Slik gjør du

Små hasselnøttbunner

Kjør halvparten av sukkeret sammen med alle hasselnøttene i en blender eller minihakker. Bland potetmel og resten av sukkeret i en stor skål. (Skålen skal romme all marengsen når den er pisket.) Tilsett eggehvitene, og pisk dem til en luftig og seig marengs med håndmikser. Vend forsiktig inn hasselnøttblandingen. Fyll deigen i en engangs sprøytepose med en rund, glatt tyll, 12 millimeter. Sprøyt deigen ut på bakeplater med bakepapir til små flate kaker med en diameter på omtrent tre centimeter.

Stek bunnene ved 170 grader til de er gylne og gir etter ved lett trykk. Det tar omtrent åtte minutter, avhengig av ovnen. Avkjøles og tas av bakepapiret.

Nougatfyll

Skjær nougaten i små biter og smelt den forsiktig i en skål over varmt vannbad. Vannet skal være varmt, men det må ikke koke.

Ha den smeltede nougaten i en engangs sprøytepose, og klipp et lite hull. Sprøyt nougaten i små klatter på halvparten av de avkjølte nøttebunnene. Legg den andre halvdelen på toppen og press lett, så de «limer» seg sammen. Sikt over melis. La nougaten sette seg før de pakkes inn. Oppbevar dem i en lufttett beholder med lokk.

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Det søte liv/DR