Ni bra blingsar Du MÅ ikkje laga middag kvar dag. Lag deg heller ein sandwich – eller toast eller smørbrød. Lite smaker så godt som skikkeleg god blings. Her er ni vi garanterer for. Av Ingvill Bjorland
Åtte «dejlige danske smørrebrød» Gjer som danskane, gjer kvardagsskiva til ein fest. Smørrebrød er faktisk på andreplass i kåringa av Danmarks nasjonalrett. Og dei finst i uendelege variantar. Vi har valt ut nokre klassikarar til inspirasjon. Av Siri Bjelland Berven og Ingvill Bjorland
Sandwich med sild, sylta løk og røykt majones Lag kveldsmaten til ein fargerik fest på mørke og kalde vinterkveldar. By på klimasmart og nydeleg smørbrød med sild – ein beinfri, frisk og syrleg versjon.
«Luksus morgenmad» – Eggs Benedict Danskene sier det så fint: «Luksus morgenmad». Vi sier det faktisk enkelte steder i Norge også. Dette er en ekte klassiker, som samtidig er utenom det vanlige.
Et solid ostesmørbrød Av og til må man utfordre grensene og teste noen nye smakskombinasjoner. Den kremete majonesen og sennepen sammen med syrligheten i eple og surkål løfter dette tyske smørbrødet til et nytt nivå.
Slider med portobello og vårsalat En slider er egentlig navnet på en liten burger. Vår slider er vel ikke akkurat liten, men den er laget uten kjøtt. Dels fordi det er et ønske om vegetarisk og dels fordi vi vil by på et alternativ til den tradisjonelle burgeren. Prøv den og forbered deg på en positiv overraskelse.
Supertynn Club sandwich Et klassisk smørbrød i sin beste utgave, med alle smaker i hver eneste bit. Til lunsj eller som en kveldsrett – prøv Strömsös supertynne club sandwich!
Smörgåstårta En smørgåstårta kan varieres i det uendelige, med de smakene man liker. Her er Kjell Nordströms favoritt, fra vestkysten i Sverige, med krepsehaler, laks og reker.
Spekeskinke og asparges med olivenrøre Byantikvar i Oslo Janne Wilberg serverer en nydelig, vårlig forrett med smak av Italia. Asparges dampes sammen med smør og hvitløk og serveres med italiensk parmaskinke. Olivenrøre er prikken over i'en.