Asparges med parmaskinke og olivenrøre

Byantikvarens forrett med smak av Italia.

Foto: Janne Wilberg

Spekeskinke og asparges med olivenrøre

Byantikvar i Oslo Janne Wilberg serverer en nydelig, vårlig forrett med smak av Italia. Asparges dampes sammen med smør og hvitløk og serveres med italiensk parmaskinke. Olivenrøre er prikken over i'en.

Slik gjør du

Damp aspargesen lett sammen med smør og knust hvitløk.
Start så med å legge litt ruccola på tallerkenen, legg på avkjølt dampet asparges og skinke.

Olivenrøre

Olivenolje, hvitvinseddik, mye hvitløk, dijonsennep med honning, litt sukker, salt, pepper, tørket oregano og basilikum blandes sammen. Det blir ekstra godt om du bruker halvparten vanlig olivenolje og halvparten sitronolje. Hvis du ikke har honningsennep kan du bruke vanlig dijonsennep, men tilsett da litt ekstra sukker. Ha i skivet oliven og godt med parmesan.

Tips

Du kan erstattet parmaskinken med vanlig spekeskinke fra pakke, men da trenger du cirka 16 skiver.

Du kan også lage en varm vegetarvariant med halve avocado som fylles med asparges og toppes med olivenrøre. Strø litt parmesan øverst. Stekes på 200 grader til de har fått litt farge.

Kilde: Janne Wilberg i radioprogrammet "Holm" på P1+