Slik gjør du
Bruk en ren fjøl og skjær tynne fine skiver av laksefileten på 2 millimeter tykkelse. Hver skive skal veie om lag 10 gram.
Anrett fint på et fat eller tallerken.
Skyll vårløken og finsnitt den i tynne skiver/ringer. Varm opp en teflonpanne på høy varme, og ha i sesamfrøene. Rør rundt med en tresleiv til frøene er gylne, da er de klare.
Dryss sesamfrøene over hele retten. Anrett til slutt med litt fiskerogn. Bruk det du får tak i fiskedisken. Kan sløyfes hvis du ikke finner.
Ponzusaus
Bland alle ingrediensene sammen med en skje i en bolle. Denne er best å servere når alt har trukket sammen i cirka 2 timer i kjøleskapet.
Ha i hakket koriander rett før servering, og hell sausen over fisken rett før servering. Det er viktig at dette gjøres rett før servering, fordi fisken kan begynne å koke «ceviche» om sausen has i lang tid i forkant.