Sashimi med ponzusaus

Sashimi med vårløk, ponzusaus og sesamfrø.

Foto: Jonathan Romano

Laks sashimi med ponzusaus

Den tradisjonelle japanske retten sashimi blir ekstra god med sushikokken Jonathan Romanos smakfulle ponzusaus. Den har han eksperimentert seg fram til, og nå kan du også lage den hjemme.

Slik gjør du

Bruk en ren fjøl og skjær tynne fine skiver av laksefileten på 2 millimeter tykkelse. Hver skive skal veie om lag 10 gram.

Anrett fint på et fat eller tallerken.

Skyll vårløken og finsnitt den i tynne skiver/ringer. Varm opp en teflonpanne på høy varme, og ha i sesamfrøene. Rør rundt med en tresleiv til frøene er gylne, da er de klare.

Dryss sesamfrøene over hele retten. Anrett til slutt med litt fiskerogn. Bruk det du får tak i fiskedisken. Kan sløyfes hvis du ikke finner.

Ponzusaus

Bland alle ingrediensene sammen med en skje i en bolle. Denne er best å servere når alt har trukket sammen i cirka 2 timer i kjøleskapet.

Ha i hakket koriander rett før servering, og hell sausen over fisken rett før servering. Det er viktig at dette gjøres rett før servering, fordi fisken kan begynne å koke «ceviche» om sausen has i lang tid i forkant.

Kilde: Jonathan Romano i «Gratulerer med dagen!», NRK1