Laster innhold, vennligst vent..
Nøttekake med sjokolade og kaffekrem

Hvis du vil ha en mer voksen smak kan du dynke nøttebunnen med whisky eller portvin. Serveres med sterk kaffe.

Foto: Tone G. Johannessen / NRK

Nøttekake med sjokolade og kaffekrem

Stemningen sto i taket da Lise Finckenhagen kom med denne kaken. Nøttebunnen synker sammen i midten når den kommer ut av ovnen. Men det gjør ingenting. Da bare fyller du den med masse god krem. Først en seig sjokoladekrem og så krem smakt til med kaffe.

Slik gjør du

Bland sammen nøtter, mel, bakepulver og 1 dl melis. (Du måler 5 dl malte mandler/hasselnøtter)

Pisk eggene til eggedosis sammen med resten av melisen. Vend nøtteblandingen inn i eggedosisen med en slikkepott.

Kle en springform, ca. 22-24 cm, med bakepapir. Hell i røren og stek kaken ved 160 °C i ca. 45 minutter. Avkjøl nøttebunnen i formen.

Sjokoladefyll

Finhakk sjokoladen og ha den i en liten bolle. Kok opp 2 dl fløte og hell fløten over sjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet og blandingen er blank og elastisk. Bruk gjerne en stavmikser.

Bre sjokoladefyllet utover nøttebunnen (la den fortsatt være i formen) og sett kaken i kjøleskapet. La den stå til sjokoladen har stivnet.

Krem med smak av kaffe
Visp fløte, sukker og kaffepulver til krem. Løsne kaken fra formen og legg den over på et fat. Bre kremen utover kaken eller sprøyt den på med en sprøytepose.

Pynt med masse revet sjokolade. La gjerne kaken stå et par timer i kjøleskapet før servering.

Tips

Nøttebunnen kan toppes med andre deilige saker som for eksempel vaniljekrem og friske bær. Det er også godt å dynke den med litt portvin eller whisky.

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen og «Jacobsen»