Slik gjør du
Sushiris
Bland eddik, sukker og salt i en kjele. Varm forsiktig til sukker og salt er oppløst. Ikke kok! Ta til siden og la det avkjøles.
Vask risen et par ganger og kok deretter risen i 12 dl vann. Vend den nykokte risen i en stor bolle og tilsett litt mer enn halvparten av eddikblandingen. Bland forsiktig risen og eddiken. Smak deg frem til ønsket styrke ved å eventuelt tilsette mer av eddikblandingen. Vift risen til den er kald.
Server risen med toppingen og tangblader.
Topping
Skjær nori-arket i 4 deler.
Skjær auberginen i skiver og stek den i olje. Salt og skjær den deretter i biter.
Stek den røde paprikaen under grillen i ovnen. Ta så av skallet og kutt den i biter.
Skrell en squash, rasp den og skjær den i små biter. Krydre med litt salt.
Skrell og skjær avokado i skiver.
Stek aspargesen i litt olje. Tilsett soya på slutten og la væsken fordampe. Skjær dem i mindre biter.
Del agurken på langs og grav ut det våte frøpartiet i midten. Skjær agurken i tynne skiver. Salt lett og klem agurken til vannet begynner å sive ut.
Hakk hvitløk og vårløk.
Bland med agurken og tilsett sesamolje og sesamfrø. Skjær laksen i ca. 5 mm tykke skiver.
Laksetataki
Hakk laksen i små biter. Hakk vårløkene. Bland det hele med sesamfrø, wasabipulver, karse og soya. Smak til.