Sushi-buffet

SUSHIBUFFÉ: Her kan alle plukke det de vil ha. Herlig, eller hva?

Foto: SVT

Sushibuffé

Tareq Taylors sushibuffé er topp for hele familien. Alle får sette sammen sin egen sushi etter hva de har lyst på. Oppskriften er hentet fra TV-serien «Hygge i hagen».

Slik gjør du

Sushiris

Bland eddik, sukker og salt i en kjele. Varm forsiktig til sukker og salt er oppløst. Ikke kok! Ta til siden og la det avkjøles.

Vask risen et par ganger og kok deretter risen i 12 dl vann. Vend den nykokte risen i en stor bolle og tilsett litt mer enn halvparten av eddikblandingen. Bland forsiktig risen og eddiken. Smak deg frem til ønsket styrke ved å eventuelt tilsette mer av eddikblandingen. Vift risen til den er kald.

Server risen med toppingen og tangblader.

Topping

Skjær nori-arket i 4 deler.

Skjær auberginen i skiver og stek den i olje. Salt og skjær den deretter i biter.

Stek den røde paprikaen under grillen i ovnen. Ta så av skallet og kutt den i biter.

Skrell en squash, rasp den og skjær den i små biter. Krydre med litt salt.

Skrell og skjær avokado i skiver.

Stek aspargesen i litt olje. Tilsett soya på slutten og la væsken fordampe. Skjær dem i mindre biter.

Del agurken på langs og grav ut det våte frøpartiet i midten. Skjær agurken i tynne skiver. Salt lett og klem agurken til vannet begynner å sive ut.

Hakk hvitløk og vårløk.

Bland med agurken og tilsett sesamolje og sesamfrø. Skjær laksen i ca. 5 mm tykke skiver.

Laksetataki

Hakk laksen i små biter. Hakk vårløkene. Bland det hele med sesamfrø, wasabipulver, karse og soya. Smak til.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT