Plommer på glass

Det er ikke mange minutter plommene skal koke i laken. De skal ikke bli for myke.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Plommer på glass

Friske og søte plommer i krydderlake er nydelig til dessert, som tilbehør til kaker, modne oster, svinekjøtt eller andre retter hvor det kan være godt med noen søte og friske innslag.

Slik gjør du

Kok opp vann, sukker, splittet vaniljestang, kanel og nellik.

La krydderlaken koke i 5 minutter. Legg i plommene og la dem trekke i 5–10 minutter, avhengig av størrelse og konsistens på plommene. De skal bli gjennomvarme, men skal helst ikke bli for bløte.

Løft plommene opp av laken og over på varme, rene glass.

Gi laken et nytt oppkok og kok den videre i 5 minutter. Hell laken over plommene. Det er viktig at glasset blir helt fullt.

Sett på lokk, avkjøl og oppbevar plommene kjølig.

Tips

Hvis skinnet er tykt, seigt og litt bittert kan du fjerne skallet før du legger plommene over i den varme laken. Dypp plommene raskt i kokende vann til skinnet begynner å sprekke og fjern skinnet.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Holm» på NRK P1+