Plommesyltetøy

Plommesyltetøy, det neste blir vel å lage vaflar eller lapper?

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Plommesyltetøy

Plommer gir godt syltetøy, og har du glas så kan du ta vare på den gode smaken lenge. Gunda Djupvik kokar plommene saman med stjerneanis for ekstra smak.

Slik gjør du

Vask plommene og ta ut steinane. Ha plommene i gryta saman med mesteparten av sukkeret, cirka 800 gram, og stjerneanisen. La det putre på svak varme i eit kvarters tid.

Gjer klar glasa. Kok opp ei stor gryte med vatn, ha i reingjorte, brukte glas med lok. Eg brukar pastaglas, sildeglas, tacosausglas og det eg har i hus.

Ta ut anisen. Ha stavmiksaren fort i gryta, ikkje slik at syltetøyet vert heilt jamt, men slik at de største bitane vert borte. Rør saman syltepulveret med 200 gram sukker og ha det i syltetøyet. Rør til sukkeret er heilt oppløyst.

Fisk glasa ut av vasskjelen, vend dei på eit reint kjøkkenhandkle. Hell på syltetøy og sett på lokk med ein gong.

Kilde: Gunda Djupvik i radioprogrammet «Holm» på NRK P1+