Slik gjør du
Rødbetebiffer
Bløtlegg linsene i kaldt vann i cirka 1 time.
Skrell og riv rødbetene fint. Kutt løk og hvitløk.
La linsene renne av og kjør dem etterpå i en blender til en jevn masse. Hell den over i en bolle og bland med rødbeter, løk, hvitløk, urter, salt og pepper.
Varm opp ovnen til 150 grader.
Form farsen til 10–12 små biffer og stek dem på begge sider i rikelig med olje i en stekepanne, så de får fin stekeskorpe. Legg dem over i en ildfast form og stek dem ferdige i ovnen i cirka 15 minutter.
Friterte poteter med Comté-ost
Skjær potetene i skiver på 1 cm tykkelse. Friter dem i olje på 140 grader til de er møre, men med en hard kjerne i midten. La potetskivene renne av på kjøkkenpapir og avkjøl.
Øk temperaturen i oljen til 160 grader. Friter potetskivene for andre gang. Denne gangen skal de bare bli lett gylne. La dem renne av på kjøkkenpapir og avkjøl.
Friter potetene en tredje og siste gang på 170 grader til de er gylne og sprø. Dryss over salt og legg dem opp på et fat. Drypp over surkålmajones, revet Comté-ost, strimlet salatløk og chili i tynne skiver.
Surkålmajones
Bland sammen eggeplomme, lake fra surkål og sennep med en stavmikser. Tilsett oljen i en tynn stråle mens du mikser med stavmikseren.
Agurkrelish
Skrell løken og skjær den i grove biter. Skrell og hakk hvitløken. Stek løk, hvitløk og fennikelfrø i olivenolje, uten at de får farge. Løken skal bare bli litt myk. Hell alt over i en bolle, og la det avkjøles.
Grav ut frøene i agurken. Skjær kjøttet i grove biter. Skjær chilien i grove biter. Ha alle ingrediensene i en blender og bland sammen til en finhakket relish.