En skål med grillet aubergine blandet med tomater, vårløk og sitroner.

Aubergine blir veldig smakfull når den grilles. Blandet med andre grønnsaker blir den en fin vegetarrett som passer som både smårett eller lunsj.

Foto: Andreas Rydbacken / SVT

Grillet aubergine med tomat og løk

Hjelp! Alt i hagen er modent og innhøstingsklart samtidig. Da er løsningen mange deilige småretter.

Slik gjør du

Stikk noen hull i skinnet på auberginene.

Legg auberginene direkte på glødende kull og stek dem til de er myke. La avkjøles litt.

Del på langs og ta ut innmaten i en bolle.

Finhakk tomat, løk og hvitløk. Bland sammen med auberginen.

Tilsett sitron og olivenolje og smak til med salt og pepper.

Kan serveres lun eller kald.

Tips

Har du ikke anledning til å grille, baker du auberginen i stekeovnen.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien «Hygge i hagen»/SVT