Slik gjør du
Squashene rives på den grove delen av rivjernet.
Purren renses grundig, den grønne toppen skjæres av og resten deles og skjæres i veldig tynne skiver.
Løk og hvitløk finhakkes og surres sammen med purren i olje i en panne til alt har falt sammen. Sett den til side.
Finhakk koriander, chili og ingefær. Ha den revne squashen i en stor bolle sammen med stekt løk, hvitløk og purre.
Tilsett chili, ingefær og krydder. Dryss kikertmelet over og rør blandingen sammen.
Ha i vann underveis, men pass på at det ikke blir for tynt.
Varm mer olje på pannen og ha store skjeer av farsen på pannen, som for kjøttkaker. De blir ikke fullt så høye som en vanlig kjøttkake.
Stek dem forsiktig på middels varme og snu når de er gylne. Det blir nok ikke plass på pannen til alle på en gang, så stek dem i flere omganger. Oppbevar de ferdige i varm ovn.
Server sammen med raita og en god blandet salat.
Raita
Tøm den veganske yoghurten i en sil dekket med osteklede eller kaffefilter, så du får vekk overflødig væske.
Riv agurken på den grove siden av rivjernet. Klem ut så mye væske som mulig av den revne agurken.
Skjær cherrytomatene i kvartinger.
Kutt opp chili, hvitløk og urter.
Bland alle ingrediensene sammen med yoghurten og smak til med salt og pepper og limesaft.