Et knytte ligger på en skjærefjøl. Inne i knyttet er det kålrot som er pakket i trolldeig. Utenpå er det bakepapir.

Kålroten er nettopp kommet ut av ovnen, snart skal bakepapiret og trolldeigen åpnes.

Foto: NRK

Kålrot bakt i trolldeig

Kålrot bakt i trolldeig er hovedingrediensen i Christopher Haatufts vegetariske juletallerken.

Slik gjør du

Bland ingrediensene til trolldeig i en eltemaskin og kna til den er en jevn deig.

Legg deigen mellom to bakepapir og rull til en litt under en cm tykkelse.

Ta av øverste laget papir og strø over julekrydder, sitronskall og urter i et jevnt lag. Legg rotfrukten rett oppå og brett inn kantene slik at det blir en ball der du kan knyte igjen toppen som en pakke med en snor.

Legg kålrotpakken i en ildfast form og bak i ovnen i tre timer på 180 grader.

Bruk en brødkniv til å åpne trolldeigen med og skrap forsiktig av eventuelle deigrester.

Skrell av ytterste laget på kålroten, skjær i store biter og server med juletilbehør.

Kålrot bakt i trolldeig, toppen av trolldeigpakken er skåret nesten over og vi ser så vidt kålroten inni.

Du trenger en god taggete kniv for å skjære opp trolldeigen.

Foto: NRK
Tallerken med bakt kålrot, poteter, gulrøtter, svisker, surkål og saus.

Kålroten blir servert med kokte poteter, gulrøtter, flamberte svisker, surkål og saus laget på ovnsbakte rotgrønnsaker.

Foto: NRK

Tips

Samme oppskrift kan du også bruke med sellerirot.

Kilde: Christopher Haatuft i TV-programmet «Kvelden før kvelden» 2023