Bakt og stekt gulrot med pistasjvinaigrette og urtesalat

Gulrøttene bakes i ovnen før de stekes med potetmospulver som panering.

Foto: NRK

Bakt og stekt gulrot med pistasj­vinai­grette

Christopher Haatuft serverer flate gulrøtter som er bakt og stekt med en vinaigrette laget med klementin- og limesaft, pistasjnøtter og urter.

Slik gjør du

Legg et stort flak aluminiumsfolie på benken og et flak bakepapir over.

Legg vaskede gulrøtter på bakepapiret og ha alle de andre ingrediensene over.

Fem gulrøtter på bakepapir og aluminiumsfolie. Gulrøttene er toppet med smør, krydder og urter

Gulrøttene pakkes i bakepapir og aluminiumsfolie før de skal i ovnen. Husk å pakke folien helt tett.

Foto: NRK

Pakk bakepapiret og så folien over gulrøttene til en tett pakke, og legg den i ovnen i en form eller på en langpanne. Bak på 180 grader i 2 timer.

Når gulrøttene er ferdige, presser du dem lett så de blir flate.

Bland eggehvite med maisenna og pensle over gulrøttene. Dette vil fungere som en lim. Dypp gulrøttene i potetmospulveret, og stek dem gylne i smør.

Flatklemte gulrøtter stekes i en panne. Gulrøttene er panert med potetmospulver

Gulrøttene er panert med potetmosflak før de stekes i smør.

Foto: NRK

Server med en liten urtesalat og pistasjvinaigrette.

Pistasjvinaigrette

Press saften av klementin og lime. Bland sitrussaften med soyasaus og brunet smør. Grovhakk pistasjnøtter, persille, gressløk og sjalottløk.

Vent med å ha nøtter og urter i vinaigretten til like før servering.

Kilde: Christopher Haatuft i TV-programmet «Kvelden før kvelden» 2023