Hopp til innhold
 Crêpes Suzettes med iskrem og clementinsaus.

Til å begynne med ble pannekakene servert bare med den karamelliserte sausen. Men hvem takker nei til et flamberingsshow?

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Crêpes Suzettes med mandarinsaus

Pannekaker er en suksess hos de fleste. Her er de i en versjon som passer til fest. Crêpes Suzettes er en skikkelig dessertklassiker.

Slik gjør du

Pannekaker

Bland hvetemel, salt, sukker og vaniljesukker i en bolle. Tilsett eggene og litt melk om gangen. Visp til en jevn røre. Smaksett røren med revet mandarinskall. Smelt smøret og bland inn i røren.

La røren svelle 1 time.

Stek tynne crepes. Brett dem til halvmåner, og så en gang til. Legg dem opp på et serveringsfat.

Mandarinsaus

Gni sukkerbitene utenpå appelsinen så de suger til seg den herlige aromaen fra skallet.

Karamelliser sukkerbitene i en stekepanne til en lys karamell. Tilsett nypresset mandarinsaft. La dette koke i cirka 2 minutter. Tilsett smøret og hell den varme sausen over crêpsen.

Flambering

Hell Grand Marnier i en gryte, kok opp og tenn på med gass eller fyrstikk. Hell den brennende likøren over fatet med crepes suzette og server gjerne med vaniljeis.

Kilde: Anders Samuelsson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE