Tre dessertglass med bær på toppen og rød gelé i bunnen.

Per Sundnes hadde litt marmorkake som han la mellom geleen og pepperkakesmulene i juledesserten.

Foto: Trine Bråthen / NRK

Juledessert i flere lag

Med blåbær og bringebær i rød gelé er grunnlaget for desserten lagt. Så kommer lagene med knuste pepperkaker, ostekrem og enda mer bær. Per Sundnes' juledessert passer hele året.

Slik gjør du

Desserten lages i 6 glass.

Gelé

Kok opp vann og rør ut gelépulveret. Hell i glass og la det stå i kjøleskap over natta. Ha frukt, bær eller godteri i geleen før den stivner.

Pepperkakesmuler

Knus pepperkakene og bland dem med smeltet smør. Bland godt og avkjøl. Legg et godt lag over geleen.

Ostekrem

Visp sammen kremost, smør og melis. Ha i rømme og visp på høy hastighet. Ha ostekremen over pepperkakesmulene. Bruk sprøytepose hvis det passer.

Pynt med bær og dryss litt melis over.

Tips

Velg selv bær, frukt eller andre elementer i dessertglasset. Andre julekaker eller kakerester kan brukes. Bytt ut og gjør det sånn du ønsker selv.

Kilde: Per Sundnes i radioprogrammet «Holm», NRK P1+