Salat med grillet spisskål Så enkelt og så godt! Og her gjør det ikke noe om kålen blir brent heller. Den skal ha en skikkelig svart stekeflate på den flate siden. Sitron, olje, salt og pepper tilsettes til slutt.
Grilla nykål med urtedressing Nykålen er her, og den aller beste måten å spise den på, er rett fra grillen. Den blir saftig og mør, og serveres med en frisk urtedressing med olivenolje. Mia Frogner bruker dill og persille, men du kan bruke akkurat det du vil ha – eller det du har.
Makrell med sommerkål på grillen Lise Finckenhagen griller makrell og serverer den med grillet sommerkål, kefirdressing og gressløksmør med ingefær.
Kald nykålsalat med fenalår og geitost Enklere enn dette blir det nesten ikke. Denne salaten med nykål, fenalår og hvit geitost lager du på noen få minutter.
Laks med sommerkål og smørsaus Lise Finckenhagen lager lekker middag med stekt laks på en seng av sommerkål. Gode råvarer fortjener omtanke og kjærlighet. Smørsausen lages på hvitvin, sjalottløk og kaldt smør.
Stekt makrell med nykål, poteter og rømme Server den sprøstekte makrellen med potetsalat, rømmesaus, smørdampet sommerkål eller agurksalat. Her får du Lise Finckenhagens oppskrift på stekt makrell med potetsalat og rømmesaus.
Lettrøkt krem på fjellørret med nykål og nypoteter En lekker forrett i en meny fra Gastronomisk Institutt med vårens første råvarer. Lettrøkt krem på fjellørret, surdeigtoast, nykål og nypoteter. Gressløksmør med ørretrogn.