Grilla nykål med urtedressing

Grilla nykål eller sommerkål med persille, dill og hvitløk i dressingen.

Foto: Mia Frogner / Green bonanza

Grilla nykål med urtedressing

Nykålen er her, og den aller beste måten å spise den på, er rett fra grillen. Den blir saftig og mør, og serveres med en frisk urtedressing med olivenolje. Mia Frogner bruker dill og persille, men du kan bruke akkurat det du vil ha – eller det du har.

Slik gjør du

Kjør urtene i en liten kjøkkenmaskin eller stavmikser med hvitløkfedd og olivenolje, og smak til med salt.

Del nykålen først i to fra rota og opp, og deretter hver halvdel i to, fortsatt fra rota, slik at båtene henger sammen når du legger dem på grillen.

Pensle med olivenolje, legg på grillen, og la båtene grille på cirka 200 grader (gjerne med lokk over) til de har fått gylne grillstriper og er tydelig møre gjennom.

Serveres med urteolje.

Tips

Har du ikke nykål, er dette også veldig godt å gjøre med hjertesalat!

Kilde: Mia Frogner/greenbonanza.com