Vårlig steinbit med urtelokk

Steinbit er en enkel fisk å få tak i, men pass på at den er fersk.

Foto: Hanne Hoftun / NRK

Vårlig steinbit med urtelokk

Husk å ikke steke fisken for mye, advarer Lise Finckenhagen i Nitimen.

Slik gjør du

Kjør loff til smuler i en hurtigmikser. Tilsett urtene og kjør videre til en lysegrønn masse. Bland inn sitronskall og olivenolje.

Legg fiskestykkene i en ildfast form. Krydre med salt og litt kvernet pepper. Fordel urteblandingen over fisken og stek steinbiten midt i ovn ved 200 °C i ca. 10 minutter.

Fjern de ytterste bladene på kålen og del kålen i fire kløfter. Kok opp litt lettsaltet vann og legg i kålen med en god smørklatt på toppen. Smørdamp kålen under lokk i 5-6 minutter.

Tips

Bland 2-4 ss finrevet Jarlsbergost eller parmesan i urteblandingen.

Tomatkompott
Server med en tomatkompott. Flå et par gode tomater og fjern kjernen. Skjær tomatkjøttet i biter og finhakk en sjalottløk. Fres sjalottløk myk i litt olje. Tilsett tomatene og fres det hele litt til. Smak til med sukker, salt og balsamicoeddik. Bland gjerne inn noen blader frisk basilikum.

Kilde: Lise Finckenhagen