NRK Meny
Video Karl Erik Pallesen lager forrett med fjellørret, nykål og poteter

Karl Erik Pallesen fra Gastronomisk Institutt lager bærekraftig mat.

Lettrøkt krem på fjellørret med nykål og nypoteter

En lekker forrett i en meny fra Gastronomisk Institutt med vårens første råvarer.
Lettrøkt krem på fjellørret, surdeigtoast, nykål og nypoteter. Gressløksmør med ørretrogn.

Slik gjør du

Ørretkrem
Ørreten sukkersaltes og røykes. Bakes så i olje til den er 40 °C. Kjøres i Kenwood til en rillete med egg, olje (som fisken ble bakt i) og sennep, smakes til med sitron, gressløk, salt og pepper.

Surdeigstoast
Toasten kuttes til 7 x 3 cm, smakes til med salt og olje, varmes på 160 °C i 10 min. Til de er gylne.

Nykål og nypoteter
Nykål deles opp i båter og blansjeres til det er mørt. Potetene kokes møre i saltet vann og varmes opp sammen med kål i smørvann ved servering.

Gressløksmør
Kok reduksjon på hvitvin, eddik, laurbær og løk. Sil, kjør med fløte og smør, smak til med salt, pepper og sitron. Ha i gressløk og rogn ved servering!

Kilde: Gastronomisk Institutt