Den kan mer enn å bare lage melk til brunost. Her er oppskrifter og gode argumenter for å spise mer geitost og geitekjøtt.
Rødbetsuppen som Tareq Taylor lager er helt jevn. Brødkrutonger, hvit geitost, syltede rødbeter, gresskarfrø og rosiner gir noe å bite i.
Lise Finckenhagen serverer rødbeter med lun chèvre, hasselnøtter, balsamico og honning. Bruk den som en smårett for seg selv, eller sammen med fisk eller kjøtt til middag.
Middagen til jul MÅ ikke bestå av kjøtt. Denne retten serverer Christopher William Davidsen hvis han får en vegetarianer på besøk.
Salat med høstgrønnsaker og terninger av rognebærgelé blir fargesprakende på tallerkenen, og smaker både søtt og syrlig.
Tareq Taylor bruker flere forskjellige sorter sopp i sin oppskrift på lun soppsalat med agurk, mais, geitostkrem, kapers av ramsløk og flere sorter bete.
Brokkolien, tomatene og chilien som Tareq Taylor bruker når han lager risotto er tørket. Men du lager den like godt med ferske råvarer. Helt mot slutten tilsettes den hvite geitosten, chèvre.
Lars Erik Vesterdal serverer en variant av pinnekjøtt som er langt fra originalen. Du lager den på restene etter pinnekjøttmiddagen, og serverer den som snacks. Pinnekjøttet er så godt kokt at det detter fra hverandre, som pulled pork.
Rødbetkaken er en morsom tolkning av den amerikanske gulrotkaken. Rødbetkake med kanel minner om krydderkake, og de herlige honningkokte gulbetene kan man ikke få for mye av.