Bakt rødbetsalat med lun chevre

Bakte rødbeter med hasselnøtter, chèvre, honning, små salatblader og balsamico.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Bakt rødbetsalat med lun chèvre

Lise Finckenhagen serverer rødbeter med lun chèvre, hasselnøtter, balsamico og honning. Bruk den som en smårett for seg selv, eller sammen med fisk eller kjøtt til middag.

Slik gjør du

Rens og pakk hver rødbete inn i aluminiumsfolie. Bak rødbetene i ovn ved 200 grader i ca. 1-1 ½ time avhengig av størrelsen på betene. Sjekk med en spiss kniv underveis om de er møre, kniven skal gli lett inn. Avkjøl betene i 20 minutter eller til de er kalde nok til at du kan ta i dem. Skrap av skallet, det kan gjøres under rennende kaldt vann.

Rist hasselnøttene i en tørr stekepanne over middels høy varme til de blir gylne og skallet sprekker. Hell nøttene over i et kjøkkenhåndkle, gni av skallet. Det gjør ingenting om litt av skallet sitter igjen. Grovhakk hasselnøttene.

Skjær betene i jevne skiver og fordel skivene utover to tallerkener. Drypp olje og balsamico over skivene, og krydre med salt og pepper. Dryss over timianblader, salatblader og hasselnøtter.

Skjær osten i tykke skiver og gratiner skivene under grill i ovn. Topp til slutt salaten med den varme osten og server.

Tips

  • Legg chèvreskivene på ristede brødkrutonger før gratinering.
  • For ekstra sødme kan du dryppe noen dråper flytende honning over osten.

Flere oppskrifter med rødbeter fra Lise Finckenhagen:

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+