Slik gjør du
Rens og pakk hver rødbete inn i aluminiumsfolie. Bak rødbetene i ovn ved 200 grader i ca. 1-1 ½ time avhengig av størrelsen på betene. Sjekk med en spiss kniv underveis om de er møre, kniven skal gli lett inn. Avkjøl betene i 20 minutter eller til de er kalde nok til at du kan ta i dem. Skrap av skallet, det kan gjøres under rennende kaldt vann.
Rist hasselnøttene i en tørr stekepanne over middels høy varme til de blir gylne og skallet sprekker. Hell nøttene over i et kjøkkenhåndkle, gni av skallet. Det gjør ingenting om litt av skallet sitter igjen. Grovhakk hasselnøttene.
Skjær betene i jevne skiver og fordel skivene utover to tallerkener. Drypp olje og balsamico over skivene, og krydre med salt og pepper. Dryss over timianblader, salatblader og hasselnøtter.
Skjær osten i tykke skiver og gratiner skivene under grill i ovn. Topp til slutt salaten med den varme osten og server.
Tips
- Legg chèvreskivene på ristede brødkrutonger før gratinering.
- For ekstra sødme kan du dryppe noen dråper flytende honning over osten.
Flere oppskrifter med rødbeter fra Lise Finckenhagen:
Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+