Slik gjør du
Kakebunn
Visp egg og sukker luftig. Tilsett matoljen. Sikt i hvetemelet og bland inn vaniljesukker, bakepulver og kanel. Bland inn skrelt og revet rødbete.
Smør en avlang form og dryss over mel. Hell røren i formen og stek på 175 °C i ca. 50 minutter.
Ta kaken ut og la den avkjøles. Skjær av toppen og del kaken i to på langs.
Ostekrem
Bland kremost, geitost og melis til en jevn krem. Rør inn tre spiseskjeer vispet krem.
Pistasjkrokan
Kok opp 1/2 dl sukker og to spiseskjeer vann i en gryte. La sukkeret karamelliseres, uten omrøring. Dersom man rører i sukkeret vil det krystalliseres og bli hvitt og hardt. Ha i pistasjnøttene og rist dem rundt. Hell blandingen av sukker og nøtter over på et bakepapir. Mens det ennå er varmt trekkes en og en pistasjnøtt ut til siden av arket, så det dannes lange sukkertråder. Bruk engangshansker.
Beter til pynt
Kok opp honning, revet sitronskall og sitronsaft. Ha i gulbetene. La det småkoke til honningen fester seg til betene, ca. 10 minutter. Avkjøles i laken.
Skjær betene i båter og skiver.
Rødbetkake
Legg på et lag ostekrem og gulbeteskiver på hvert lag av kaken. På toppen pyntes det med gulbetebåter, tynne skiver polkabete og pistasjkrokan.