Rødbetsuppe med knasende salat

Salaten lages i en egen skål. Når du forsyner deg tar du først salat i suppeskålen og så heller du rødbetsuppen over.

Foto: Eva Robild / SVT

Rødbetsuppe med knasende geitostsalat

Rødbetsuppen som Tareq Taylor lager er helt jevn. Brødkrutonger, hvit geitost, syltede rødbeter, gresskarfrø og rosiner gir noe å bite i.

Slik gjør du

Rødbetsuppe

Skrell og skjær opp rødbeter, løk, rødløk og hvitløk. Fres alt sammen med chili og finhakket timian i olivenolje på middels høy varme til løken blir gjennomsiktig. Tilsett buljong og saften av en sitron. Kok til grønnsakene er møre. Kjør suppen med stavmikser eller i blender til den er helt jevn. Ha i salt og pepper etter smak.

Serveres med knasende geitostsalat. Ha salat i suppeskålen, hell over rødbetsuppe.

Knasende geitostsalat

Skrell hvitløkfeddene og skjær dem i to. Skjær brødet i grove terninger og stek dem sprø i olivenolje sammen med hvitløkfeddene. Tilsett gresskarfrø og la dem frese med i 15 sekunder til. Legg opp alt i en serveringsskål. Del rødbetene i grove biter og smuldre geitosten i grove biter. Legg alt i skålen, dryss over rosiner og frisk oregano.

Tips

Tareq Taylor har brukt rødbeter i flere oppskrifter. Han har selv syltet rødbetene han bruker i oppskriften på knasende geitostsalat.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT