Slik gjør du
Rødbetsuppe
Skrell og skjær opp rødbeter, løk, rødløk og hvitløk. Fres alt sammen med chili og finhakket timian i olivenolje på middels høy varme til løken blir gjennomsiktig. Tilsett buljong og saften av en sitron. Kok til grønnsakene er møre. Kjør suppen med stavmikser eller i blender til den er helt jevn. Ha i salt og pepper etter smak.
Serveres med knasende geitostsalat. Ha salat i suppeskålen, hell over rødbetsuppe.
Knasende geitostsalat
Skrell hvitløkfeddene og skjær dem i to. Skjær brødet i grove terninger og stek dem sprø i olivenolje sammen med hvitløkfeddene. Tilsett gresskarfrø og la dem frese med i 15 sekunder til. Legg opp alt i en serveringsskål. Del rødbetene i grove biter og smuldre geitosten i grove biter. Legg alt i skålen, dryss over rosiner og frisk oregano.
Tips
Tareq Taylor har brukt rødbeter i flere oppskrifter. Han har selv syltet rødbetene han bruker i oppskriften på knasende geitostsalat.
- Oppskrift: Syltede rødbeter
- Oppskrift: Røstipoteter med rødbeter, geitost og søtsur honning
- Oppskrift: Kokte rødbeter med meksikansk estragon og syltede sennepsfrø
- Oppskrift: Carpaccio på kalv med rødbeter og dill
- Oppskrift: Svensk kebab med røykt majones