Slik gjør du
Kok rødbetene møre i salt vann med skallet på. Kjøl ned og skrell. Kutt rødbetene i små båter. Kok opp eddik, eplejuice, sukker og krydder. Ha i rødbeter, og la båtene ligge i laken i minst ett døgn.
Når det skal serveres, kokes rødbetene opp i rødbetevinaigretten.
Stek chèvren (hvit geitost) på én side i tørr panne med høy varme. Dander osten oppå rødbetene, og riv over fersk pepperrot til slutt.
Rødbetevinaigrette med valnøtter
Kok juice, saft, sukker, eddik og krydder til det tykner. Ha i valnøttolje.
Puffet bygg
Kok gryn i salt vann til de er veldig møre. Ha dem over på bakepapir, og tørk dem i ovnen over natten på 80 grader.
Varm opp fem desiliter solsikkeolje i en gryte. Når oljen holder cirka 190 grader, friteres grynene. Disse strør du over julebetene før servering.
Kilde: Christopher William Davidsen i Kvelden før kvelden 2015