Reker med chilikrydret pitabrød og urtemajones

Urtemajones med dill og persille passer godt til reker.

Foto: Ellen Margrethe Dingstad / NRK

Reker med chilikrydret pitabrød og urtemajones

Reker blir enda bedre med litt ekstra smak, og i denne oppskriften fra Sommeråpent er det chili i pitabrødet og urter i majonesen.

Slik gjør du

Pitabrød
Rør gjæren ut i vannet.
Ha i de andre ingrediensene bortsett fra chili, og elt godt sammen. Tilsett finhakket chili på slutten av eltetiden. Dekk deigen med et klede og sett til heving på en lun plass.

Når deigen er hevet til det dobbelte, det tar ca. 1 time, deler du den i fire emner. Rull boller av emnene. La dem heve i ca 15 minutter.

Trykk bollene forsiktig ut i ca. 15 cm runde, flate leiver. Legg pitabrødene på grillen, og stek dem i ca. 3 minutter under lokk. Snu dem og stek dem ca. 3 min på den andre siden under lokk. Bruk gjerne et stykke aluminiumsfolie som underlag for pitabrødene. Da blir det enklere å ta dem av grillen.

Pitabrødene kan også stekes i en stekeovn. Varm ovnen til 240 °C og stek i ca. 10 minutter.

Urtemajones
Ha alle ingrediensene bortsett fra urter, salt og pepper i et desilitermål, og pisk med stavmikser til blandingen tykner. Blir den for tykk, tilsetter du noen teskjeer vann. Smak til med salt, pepper og urter.

Rens rekene. Åpne pitabrødet og fyll det med urtemajones og reker. Og gjerne litt grønn salat.

Tips

Se også: Sommermat fra Sommeråpent

Kilde: Sverre Sætre i Sommeråpent 2012