Sommersalat med parmesanstekt kylling

Kyllingsalat med sommerens grønnsaker. Kyllingfileten deles i to og stekes med parmesan og god spekeskinke.

Foto: Kine Løken Thoreid / NRK

Sommersalat med parmesanstekt kylling

Sverre Sætre serverer salat med lekre grønnsaker, god dressing og kylling med spekeskinke og parmesan.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Sommersalat

Vask salat og reddik. Kutt reddiken og gulrot i tynne skiver. Riv salaten i passe biter. Legg gjerne salat og reddik i isvann i ca. 30 minutter for å få dem sprø. Tørk salaten godt på et klede eller i en salatslynge. Hakk løken i skiver og skjær squashen i skiver. Bland med salaten og ha i tomat. Urter strøs på toppen av salaten ved servering.

Dressing

Ha alle ingrediensene i et syltetøyglass. Sett på lokket, og rist kraftig, så det blander seg godt. Hell over salaten før servering, og vend salaten godt sammen.

Parmesanstekt kylling

Del kyllingbrystene på langs slik at de blir halvparten så tykke. Krydre med salt og pepper. Strø parmesan på den ene siden av kyllingfiletene. Legg på urter og en skive skinke til slutt. Stek i middels varm olje med skinken ned. Snu og stek ferdig på andre siden. Mens du steker kyllingen, steker du samtidig brødterningene slik at de blir gylne.

Server kyllingen med salat.

Tips

Se også: Sommermat fra Sommeråpent

Kilde: Sverre Sætre i Sommeråpent 2012