Laster innhold, vennligst vent..
Svinefilet med flådd paprika

Paprikaen anrettes sammen med det grillede svinekjøttet, og det hele toppes med parmesan.

Foto: Kine Løken Thoreid / NRK

Svinefilet med flådd paprika

Ruller man inn svinefilet i bacon, blir kjøttet veldig saftig og godt. Som tilbehør er grillet og flådd paprika perfekt. Paprikaen får en lett røyksmak pga. den harde grillingen. Det svarte skinnet må du fjerne.

Slik gjør du

Svinefilet

Legg grillspydene i vann i cirka 20 minutter, slik at de ikke tar fyr på grillen.

Krydre fileten med salt og pepper. Legg baconskivene på et bakepapir slik at skivene overlapper hverandre litt. Strø noen blader basilikum på baconet. Legg på svinefileten, og rull den inn i baconet. Stikk noen grillspyd gjennom fileten slik at baconet ikke løsner.

Pensle baconet med litt olje, og legg på varm grill. Stek gyllent først på den ene siden og deretter på den andre. Fileten kan også stekes i stekeovnen på cirka 200 grader i omkring 20 minutter, men brun den i pannen først.

La kjøttet hvile i 15 minutter før du skjærer det opp. Skjær mellom pinnene, og server med pinnene i.

Flådd paprika

Del paprikaen i to, og ta ut kjernen. Pensle olje på skinnet, og legg paprikaen med skinnsiden ned på grillen. Grill under lokk til skinnet blir svart. Putt paprikaen i en pose, og legg den til avkjøling. Dampen som dannes i posen, gjør det enklere å ta av skallet.

Fjern skallet fra paprikaen med fingrene. Legg den på en tallerken. Ha på noen spiseskjeer olivenolje. Dryss på salt, pepper og parmesan. Strø over noen blader basilikum eller andre gode urter.

Server med svinefileten.

Tips

Server sammen med: Arme riddere med sursøt fruktsalat

Kilde: Sverre Sætre i Sommeråpent 2012