Det er litt kjedelig å måtte kjøpe friske urter når det er så lett å dyrke dem selv, men sånn er det noen ganger, og det er helt greit. Men når de er først er kjøpt inn, da skal de helst brukes opp!
Gresskar er en fantastisk høst-ingrediens. I denne linsegryta fra Mia Frogner spiller gresskar hovedrollen, og får selskap av både potet, spinat, kokosmelk og varme krydder.
Drømmer du om fløyelsmyk risengrynsgrøt, men kan ikke, eller vil ikke, lage den med melkeprodukter? Det er ikke noe problem – trikset ligger i en boks med kokosmelk, ifølge Mia Frogner.
De beste smakene kommer ofte på grillen, og det gjelder både frukt og grønnsaker. Her griller Mia Frogner skiver av frisk ananas før de finhakkes og lages til en salsa.
Pizza på grillen? Ja! Med en pizzastein eller pizzastål på grillen har du den perfekte pizzaovnen, og med saftig brokkoli og en enkel tomatsaus på pizzaen er det duket for sommerfest med pizza.
Det er grillsesong, og det beste kokebokforfatter Mia Frogner vet å grille, er grønnsaker. Her får grønnsakene en skikkelig smaksrik marinade. De passer perfekt sammen med maiskolber, tzatziki og det meste annet du slenger på grillen i sommer.
Nykålen er her, og den aller beste måten å spise den på, er rett fra grillen. Den blir saftig og mør, og serveres med en frisk urtedressing med olivenolje. Mia Frogner bruker dill og persille, men du kan bruke akkurat det du vil ha – eller det du har.
Å bake uten egg og melk kan føles fremmed for mange, men sannheten er at det er utrolig enkelt – og du vil ikke smake forskjellen!
Denne salsaen er like mye en salat, og er perfekt med chips, som del av middag, til grillmat, og selvfølgelig til tacoen.