Risengrynsgrøt uten melk

Risengryn kokt med soya- og kokosmelk servert med smør, kanel og sukker.

Foto: Mia Frogner / Green Bonanza

Risengrynsgrøt med kokosmelk

Drømmer du om fløyelsmyk risengrynsgrøt, men kan ikke, eller vil ikke, lage den med melkeprodukter? Det er ikke noe problem – trikset ligger i en boks med kokosmelk, ifølge Mia Frogner.

Slik gjør du

Bruk en tykkbunnet gryte til dette, for grøt kan brenne seg fort selv om det ikke er kumelk i den.

Kok opp vann med salt, og ha i riskornene. Rør med jevne mellomrom til det meste av vannet er fordampet.

Skru ned på lav varme. Ha i soyamelka i tre runder, ca 2 dl hver gang. Vent med å spe i neste runde til den forrige har kokt godt inn. Rør rundt jevnt og trutt, du kan ikke gå så veldig langt fra kjøkkenet her.

Når du har kokt inn soyamelka, gjør du det samme med kokosmelka (bland den først, om den har skilt seg). Rør med jevne mellomrom, til grøtkornene er «al dente», eller slik du vil ha dem.

Spis grøten med smør, brunt sukker og kanel.

Tips

Risgrøten kan brukes til riskrem.

Kilde: Mia Frogner/Green Bonanza