Grilla pizza med brokkoli

Pizza med hjemmelaget tomatsaus, brokkoli og pinjekjerner

Foto: Mia Frogner / Green bonanza

Grilla pizza med brokkoli

Pizza på grillen? Ja! Med en pizzastein eller pizzastål på grillen har du den perfekte pizzaovnen, og med saftig brokkoli og en enkel tomatsaus på pizzaen er det duket for sommerfest med pizza.

Slik gjør du

Pizzadeig

Bruk en eltemaskin om du har, for å lage pizzadeig. Bland vann, olje, sukker og gjær til det er oppløst, og tilsett så salt og mel (ikke alt på en gang). La maskinen elte på lav hastighet i cirka ti minutter, til deigen er fast og fin. Juster med mel og vann for å oppnå ønsket konsistens. Den skal slippe bollen lett. La deigen heve en times tid under plast, før den deles opp i emner som eltes lett og formes til boller. Bruk hendene til å forme pizzabunner.

Tomatsaus

Finhakk rødløk, la den surre i en klunk olivenolje og en klype salt til den er mør, og ha deretter oppi finhakket hvitløk og en klype chiliflak. Ha i tomater på boks, skyll ut av boksen med vann, og la den småkoke i 10-15 minutter. Du kan lage tomatsausen dagen før, og la den stå kaldt.

Grilla pizza med brokkoli

Kjevle ut pizzadeig. Du kan bruke bakepapir under på pizzastein/stål, eller uten. Lag tynne pizzabunner, og legg på et tynt lag tomatsaus. Del brokkolien i tynne skiver, og legg på disse, samt pinjekjerner. Basilikum, salt og pepper tar du på etter grilling.

Når du skal grille pizza, trenger du grill med høy varme og lokk. Gjerne over 250 grader. Det er lurt å la pizzasteinen ligge i grillen under oppvarming, slik at den er ordentlig varm når du legger på pizzaen.
Om du bruker gassgrill, skru av brenneren som er rett under pizzasteinen når du legger på pizzaen.

Pizzaen er ferdig når den slipper steinen, det tar under ti minutter.

Kilde: Mia Frogner / Green bonanza