Linsegryte med gresskar og spinat

Gryterett med røde linser, gresskar, potet og spinat serveres med kokt ris.

Foto: Mia Frogner / Green Bonanza

Linsegryte med gresskar og spinat

Gresskar er en fantastisk høst-ingrediens. I denne linsegryta fra Mia Frogner spiller gresskar hovedrollen, og får selskap av både potet, spinat, kokosmelk og varme krydder.

Slik gjør du

Du kan bruke de fleste typer gresskar i denne oppskriften. Flaskegresskar eller hokkaido (de runde, oransje du ser på Halloween) er lette å få tak i, og veldig gode i linsegryta.

Finhakk løken, og la den surre i en tykkbunnet gryte med en spiseskje olje og en klype salt til den er karamellisert. Kutt opp gresskar i mellomtiden. Det tar litt tid, for du skal fjerne både innmaten og skallet og kutte fruktkjøttet opp terninger.

Når løken er mør og blank, ha oppi raspet eller finhakket hvitløk og ingefær. Ha deretter i den siste spiseskjeen olje og de tørre krydderne. La det hele steke sammen i et par minutter, så smaken får satt seg godt. Ha deretter oppi gresskarbitene og potet i terninger. Rør godt, og la det surre et par minutter.

Ha i kokosmelk og tomat. Fyll tomatboksen med vann og ha vannet i gryta også. Det kan hende du må justere med mer vann senere, det er helt ok. Ha oppi røde linser, rør godt rundt. La det koke opp. Du må røre jevnt, slik at linsene ikke setter seg fast i bunnen.

La det koke til gresskar og potet er mørt, cirka 20-25 minutter. Ha deretter i vasket og grovhakket frisk spinat. Smak til med sitron og salt. Server med kokt ris.

Kilde: Mia Frogner/Green Bonanza