Mørk sjokoladekake uten egg og melk

Sjokoladekaken er mørk og kraftig på smak. Den toppes med en enda mørkere og kraftigere sjokoladesaus til slutt.

Foto: Mia Frogner / Green Bonanza

Mørk sjokoladekake uten egg og melk

Å bake uten egg og melk kan føles fremmed for mange, men sannheten er at det er utrolig enkelt – og du vil ikke smake forskjellen!

Slik gjør du

Bland de tørre ingrediensene til kaka i en bakebolle, og de våte ingrediensene til kaka i en mindre bolle eller i et litermål. Soyamelk og eplesidereddik skal få stå og tykne i fire-fem minutter før du blander inn de andre våte ingrediensene. Deretter blander du det våte inn i det tørre, og rører til du har en jevn røre. Ingen kjøkkenmaskin er nødvendig.

Pensle en rund springform på 20-22 centimeter eller en liten langpanne med nøytral olje, og strø et tynt lag med hvetemel over for å unngå at kaka fester seg.

Stek midt i ovnen på 180 grader i 35-40 minutter. Sjekk med en tørr trepinne om den er ferdigstekt – det skal ikke henge igjen røre.

Sjokoladesaus

Smelt kokosolje, og rør inn kakao, salt, lønnesirup og vanilje.

Tips

  • Vent med å helle sjokoladesausen over til kaka er avkjølt, helst rett før servering.
Mørk sjokoladekake uten egg og melk

Enkel kake med gode smaker.

Foto: Mia Frogner / Green Bonanza

Kilde: Mia Frogner/Greenbonanza.com