Slik gjør du
Bland de tørre ingrediensene til kaka i en bakebolle, og de våte ingrediensene til kaka i en mindre bolle eller i et litermål. Soyamelk og eplesidereddik skal få stå og tykne i fire-fem minutter før du blander inn de andre våte ingrediensene. Deretter blander du det våte inn i det tørre, og rører til du har en jevn røre. Ingen kjøkkenmaskin er nødvendig.
Pensle en rund springform på 20-22 centimeter eller en liten langpanne med nøytral olje, og strø et tynt lag med hvetemel over for å unngå at kaka fester seg.
Stek midt i ovnen på 180 grader i 35-40 minutter. Sjekk med en tørr trepinne om den er ferdigstekt – det skal ikke henge igjen røre.
Sjokoladesaus
Smelt kokosolje, og rør inn kakao, salt, lønnesirup og vanilje.
Tips
- Vent med å helle sjokoladesausen over til kaka er avkjølt, helst rett før servering.