Laks

Laks i ostesaus servert med tagliatelle og blomkålmos.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

Laks i toppform med blomkålmos

Bryter Ine Barlie velger seg laks i form når hun skal lage mat. Laksen får selskap av både kremost og bacon på veien til middagsbordet.

Slik gjør du

Sett ovnen på 200 grader.

Legg laksefiletene i en ildfast form. Stek baconterningene i stekepanne. Varm deretter opp fløten i en kjele, og rør inn kremosten.

Ha de sprøstekte baconterningene oppi ostesausen, og hell den deretter over laksefiletene. Stekes på 200 grader i cirka 30–35 minutter i midten av ovnen.

Blomkålmos

Kutt blomkålhodet i biter. Kok det mørt og mos det sammen med 2 dl fløte. Ha i litt meierismør, og smak til med salt, pepper og muskat.

Dersom du har lyst på flere smaker kan du pynte retten med persille, sitronskiver og smørstekt bacon.

Tips

Ines tips

Denne retten kan serveres på hverdager og i selskap. Jeg pleier å servere tagliatelle ved siden av, siden jeg ikke går på lavkarbo diett. Hvis du har venner eller familie som går på lavkarbodiett, lar de bare være å forsyne seg av tagliatellen.

Kilde: Ine Barlie, som er deltaker i TV-serien «Mesternes mester» 2017