Hamburger med ingefær

Helene Olafsens burgervariant fra Mesternes mester 2017.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

Mesterens mester-hamburger

Helene Olafsen byr på en egen burgervariant i anledning Mesternes mester. – Kanskje litt rart med ingefær i burger, men det gir et lite, friskt løft, sier snøbrettkjøreren.

Slik gjør du

Bland karbonadedeig, chili, rødløk, ingefær, hvitløk, Worchestershiresaus, krydder og egg. Hvis eggene er små tar du to, om eggene er store holder det nok med ett. Det skal ikke bli for bløtt. La blandingen stå en time i kjøleskapet.

Stek bacon i stekepanne.

Del opp burgerne i ønsket størrelse. Stek burgerne i baconfettet i panna. Legge gjerne på osten når du har stekt den ene siden av burgeren. Da får du et perfekt smeltet resultat.

Del hamburgerbrødet i to. Legg på spinat eller salat, hamburger, ost, bacon og avokado. Serveres med ketsjup og sennep.

Tips

Bak hamburgerbrødene selv, det går fort og blir mye bedre!

Kilde: Helene Olafsen er deltaker i TV-serien «Mesternes mester» 2017